Se tunne kun päädyt kaikkien odotuksiesi vastaisesti ostamaan telttaa lainaamisen sijaan. Kyselet ensin hieman varovaisesti, että jaa, mistäköhän sitä sellaista telttaa sitten oikein kannattaisi lähteä metsästämään? Minut ohjattiin sen kummempia osoittelematta Prismaan. Näin alkaa matkamme telttojen luvattuun ja vaikeaselkoiseen maahan.
 
Hieman selvennyksenä, että opin kaiken tämän infon kahden tunnin telttashoppailun tuloksena:
 
Telttoja on moneksi. On IF ja OF telttoja. Niiden erona on pienet vinkkelsvonkkelit, kuten teltan pystyttäminen sateella ilman, että sisäteltta kastuu tai vaikkapa pelkän sisäteltan mukava käyttömahdollisuus.
 
Sitten on kupolitelttaa, tunnelia, huvilatelttaa, laavua..
 
 
Tässä matkani: 
 
Ensin tosiaan marssin Prismaan ja siellä oli kahdenlaisia alle sadan euron telttoja:
[1.] ok painoinen 4-hengen IF teltta, vesipilari 3000 ml. hinta 79€
[2.] 2-hengen kevyt IF teltta, vesipilari 850 ml. hinta 79€.
 
Melkoset vaihtoehdot.. Olisin valinnut noista ylemmän, mutta en antanut periksi tyhmälle hinnoittelulle.
 
Turhautuneena läksin Hovimäelle jonkin vainun perässä, että siellä taisin nähdä retkeilyvarusteita viime käynnillä. Olihan siellä kaikkea, mutta teltat oli loppu. Sieltä neuvottiin eteenpäin.
 
Nooh.. urheasti ja lannistumatta ajelin karhunjälkeen ja hurmaantuneena katselin mallikuvia teltoista. Selitin myyjälle tarpeeni: "Yksinkertainen kahdenhengen retkeilyteltta". Lähin vaihtoehto: Superhyperkevyt, vesipilari 10000ml, OF mallinen kupoli, tilava, valoisa kahden hengen vaellusteltta ympärivuotiseen käyttöön, ja vielä lisävarusteena blaahblaahblaah... hinta 280€.
 
Samassa putiikissa luoteja ynnä muita asehommia katselemassa olleet kokeneemmat eränkävijät katsoivat hykerrellen kauhistunutta ilmettäni, joka oli hinnan kuultuani varmasti luokkaa: "Näin juuri Tukiaisen stringeissä." It was not pretty. Sain kuitenkin jotenkin suuni avattua vielä kertaalleen:
 
"ööö.. Ei teillä sattuis olemaan jotain vähän simppellimpää?"
 
EI OLLUT.
 
Kalliimpia 3-4 hengen telttoja kyllä löytyi, ne olisivat olleet simppelimpiä.. Duh?
 
Luovutin, yksinkertaisesti vain luovutin.. Ja ajelin turhautuneen vittuuntuneena kohti keskustaa. Halusin vain kupposen ihanaa latte macciatoa ja palan porkkanakakkua. Mikä muukaan siinä vaiheessa piristäisi? Ellei lasketa kunnon Lappilaisen perinteikästä vitutuskänniä. Siihen en kuitenkaan sortunut.
 
Jätin autoni parkkihalliin. Matkalla uuteen vakimestaani jouduin kävelemaan Anttilan ohi.
Mulla ei suoraan sanottuna ollu mitään aavistusta, että Anttilassa on telttoja. Mutta sehän onki ihmekauppa.
Joten päätin yrittää vielä kerran ja heittää vasta sitten hanskat tiskiin ja vain tilata teltan netistä.
 
Kiertelin aikani ja kun näin makuupusseja niin odotukset nousivat kieltämättä kattoon. Telttoja ei vain millään osunu silmiin.
Varmaan viisi minuuttia myöhemmin kuitenkin hoksasin pienen kassin jossa oli teltan kuva. Se oli hinnaltaan kuusikymppiä, sellainen 3-4 hengen teltta.
Löysin vielä hämmentävän kyltin, jossa oli erilaisia telttakokoja ja hintalukuja, niitten alla sikin sokin eri telttoja, mutta ei mitään selkeitä tietoja, mistä olisi voinut tunnistaa eri teltat hinnastossa oleviksi.
 
Kiitokset avuliaalle myyjälle, joka vielä ihanasti taivasteli kanssani (niiku hyvän myyjän kuuluukin) telttojen hintoja ja huonoja valikoimia!
 
Mukaani tarttui elämäni ensimmäinen oma teltta. Olen hyvin onnellinen. 


Ps. Millainen teltta on sinun mielestäsi paras? IF vai OF? :)

© Lapitar